Održana sjednica Općinskog stožera civilne zaštite

Održana sjednica Općinskog stožera civilne zaštite

Nakon mjesec dana stanke, danas je održana sjednica Općinskog stožera civilne zaštite na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija u općini.

Konstatirano je kako se građani pridržavaju svih izdanih mjera i preporuka i da nadležne službe obavljaju svoj dio posla  pa su i to glavni razlozi što na području  odžačke općine nema novih slučajeva oboljelih od korona virusa. Tih mjera, posebice nošenja maski u zatvorenim prostorima i održavanje socijalne distance i dalje se treba pridržavati kako bi se sadašnja povoljna epidemiološka situacija i dalje održala.

Zapovjednik Općinskog stožera Civilne zaštite Jakov Ivanković kazao je kako će se idućih dana nastaviti s dezinfekcijom područja na kojima se građani najviše i najdulje okupljaju, poduzeća i drugih  javnih ustanova. Mišo Senković, načelnik Policijske uprave Odžak, istaknuo je da  na području općine nije bilo  javnih okupljanja na kojima se nalazilo 100 i više osoba, da se gospodarski subjekti pridržavaju mjera ograničenja rada i da nijedna osoba nije bila u samoizolaciji.

Da je jedna osoba, starije životne dobi, iz Tolise zaražena korona virusom potvrdio je danas Ivan Ivić, ravnatelj odžačkog Doma zdravlja. Kazao je da je tu informaciju dobio od epidemiologa i da se još čeka službeni pisani nalaz. Također je izvijestio Općinski stožer Civilne zaštite kako postoji sumnja u jednu žensku osobu, zaposlenicu u odžačkoj srednjoj školi, da je zaražena korona virusom. Ona se nalazi u Gradačcu i zarazu je dobila od supruga. Od trenutka sumnje u zarazu korona virusom pa dosad  nije boravila na području odžačke općine. Isto tako postojala je sumnja u još jednu osobu, koja je i socijalni slučaj, ali se nakon pregleda i nalaza  utvrdilo da je imala samo upalu pluća, kazao je Ivić.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg Bosne i Hercegovine,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480