Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 6.5. 2020.godine

Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 6.5. 2020.godine

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Odžak, održanoj dana 6.5.2020.godine u prostorijama Male vijećnice općine Odžak, članovi Stožera upoznati su o aktualnom stanju vezanom za epidemiju Koronavirus COVID-19 na području općine Odžak.

Zoran Lovrić ispred PU Odžak, izvjestio je Stožer da je izvršen nadzor u proteklih 48 sati nad ukupno 86 osoba koje se nalaze u izolaciji, a utvrdjeno je da su svi poštovali izrečene mjere.  Zaključno sa 6.5.2020. godine u samoizolaciji nalazi se 44 osobe sa područja općine Odžak.

Iz Doma zdravlja Odžak dr.Anto Majić i Ivan Ivić izvjestili su Stožer da je stanje na području općine Odžak uzrokovano pojavom Koronavirusa Covid-19 zadovoljavajuće, bez promjena u zadnjih 48 sati.

 

Član Stožera Nađa Ahmetović je izvjestila Stožer da je prošli četvrtak bio povećan broj izlagača poljoprivrednih proizvoda na zelenoj pijaci, te da je predloženo da se u ovaj četvrtak izlagačima rasade i cvijeća dopusti da svoje proizvode prodaju na robnoj pijaci radi sprječavanja masovnijeg okupljanja građana na samoj zelenoj pijaci, a da se još ne smije dopustiti prodaja ostalih roba na robnoj pijaci osim poljoprivrednih. Također je istaknula da je od Inspekcijske uprave ŽP dobila preporuku da obavijesti sve vlasnike trgovina da se upozore da ne smiju puštati kupce u svoje objekte koji ne nose zaštitne maske. Povodom toga je u ponedjeljak županijska inspekcija obilazila i upozoravala sve vlasnike na tu činjenicu, te su najavili da će ubuduće kod nepridržavanja izdatih mjera izdavati prekršajne naloge za vlasnike trgovina ukoliko ne budu poštivali sve mjere. Također je predložila da se putem radio postaja upozore kako građani tako i svi vlasnici trgovina i radnji na obavezu nošenja zaštitnih maski prilikom ulaska u trgovine.

Po prijedlogu Zapovjednika Stožera Jakova Ivankovića izvršiti će se raspodjela zaštitnih maski u mjesnim zajednicama na području općine Odžak.

 

 

ZAPOVJEDNIK OPĆINSKOG STOŽERA

Jakov Ivanković, dipl.oec.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg bb,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480