Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 20.4. 2020.godine

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Odžak, održanoj dana 20.4.2020.godine u prostorijama Male vijećnice općine Odžak, članovi Stožera upoznati su o aktualnom stanju vezanom za epidemiju Koronavirus COVID-19 na području općine Odžak.

 Član Stožera Mišo Senković ispred Policijske Uprave Odžak naveo je da je izvršen nadzor nad ukupno 28 osoba koje se nalaze u izolaciji od kojih se dvije osobe nisu nalazile na adresi prebivališta (vozači). Nije bilo kršenja odredbi o zabrani i ograničenju rada od strane gospodarskih subjekata. Zaključno sa 20.04.2020.godine po Rješenjima sanitarnih inspektora 15 osoba koje imaju prebivalište na području općine Odžak nalazi u samoizolaciji od kojih za 6 osobe 20.04.2020.godine prestaje mjera samoizolacije.

 Iz Doma zdravlja Odžak Dr.Anto Majić izvjestio je Stožer da je stanje na području općine Odžak uzrokovano pojavom Koronavirusa Covid-19 zadovoljavajuće, testovi pozitvnih odsoba na Koronavirus Covid – 19 na području općine Odžak ponovit će se tijekom ovog tjedna.

 Dezinfekcija javnih ustanova i prostora obavlja po planu  i ustaljenom dinamikom, pažnja se posvećuje najužem dijelu grada Odžaka gdje su najfrekventnije lokacije i to se vrši svakodnevno. Istaknuto je da su prošlog tjedna dezinficirane sve stambene zgrade u Odžaku i to njih 15 (svi zajednički dijelovi zgrada).

Ivan Šokčević direktor Komunalc d.o.o. izvjestio je  Stožer da je čistilica JP „Komunalac“ d.o.o Odžak obavljala redovite poslove dezinfekcije ulica i nogostupa u užem središtu grada.

Radinka Dujak, načelnica službe za Gospodarstvo i LER navela je da je do sutra otvoren javni poziv Federalnog ministarstva poljoprivrede za dodjelu pomoći poljoprivrednicima za proljetnu sjetvu. Po tom javnom pozivu Vlada FBiH osigurala je iznos od 100.000 KM za pomoć poljoprivrednicima, Županija Posvaska iznos od 37.000 KM, a općina Odžak će izdvojiti 63.000 KM

 

ZAPOVJEDNIK OPĆINSKOG STOŽERA

Jakov Ivanković, dipl.oec.

Ispis