Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 17.4. 2020.godine

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Odžak, održanoj dana 14.4.2020.godine u prostorijama Male vijećnice općine Odžak, članovi Stožera upoznati su o aktualnom stanju vezanom za epidemiju Koronavirus COVID-19 na području općine Odžak.

Načelnik Policijske Uprave Odžak Mišo Senković je naveo se da je u samoizolaciji  po Rješenjima Sanitarne inspekcije ŽP nalazi ukupno 27 građana, od kojih za jednu osobu sa današnjim danom prestaje mjera samoizolacije. U protekla 24 sata nije bilo javnih okupljanja građana, odnosno prekoračenja zakonskih mjera od strane gospodarskih objekata, a četiri osobe su evidentirane bez zaštitne maske.

Iz Doma zdravlja Odžak, Ivan Ivić izvijestio je da je test negativan na Koronavirus Covid-19 svih onkoloških pacijenata kao i osobe za koju je testiranje učinjeno.

Dezinfekcija javnih ustanova i prostora obavlja se po planu  i ustaljenom dinamikom, pažnja se posvećuje najužem dijelu grada Odžaka gdje su najfrekventnije lokacije, a da su u poslove dezinfekcije pored djelatnika Zavoda za javno zdravstvo ŽP i pripadnika Odjeljenja Jedinice opće namjene za te poslove uključeni i pojedini djelatnici DVD Odžak i JP „Komunalac“ d.o.o. Odžak.

 

 ZAPOVJEDNIK OPĆINSKOG STOŽERA

Jakov Ivanković, dipl.oec.

Ispis