Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 14.4. 2020.godine

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Odžak, održanoj dana 14.4.2020.godine u prostorijama Male vijećnice općine Odžak, članovi Stožera upoznati su o aktualnom stanju vezanom za epidemiju Koronavirus COVID-19 na području općine Odžak.

           

Načelnik Policijske Uprave Odžak Mišo Senković je naveo se da je u proteklih nekoliko dana bilo kršenja mjera samoizolacije od strane 2 osobe, te nepoštivanje policijskog sata od strane 6 osoba, kao i da je nekoliko osoba primijećeno da hodaju bez zaštitnih maski koje su upozorene, a ostale mjere nisu se kršile. Zaključno sa 14.04.2020. godine po Rješenjima sanitarnih inspektora 28 osoba koje imaju prebivalište na području općine Odžak nalazi u samoizolaciji od kojih za 5 osoba 14.04.2020.godine prestaje mjera samoizolacije.

Iz Doma zdravlja Odžak Dr.Anto Majić i Ivan Ivić izvijestili su Stožer da je stanje na terenu zadovoljavajuće, da se obavljaju svi poslovi, danas će biti izvršeno ponovno testiranje prve pozitivne osobe na Koronavirus COVID-19 na području općine Odžak, a test će biti ponovljen za dva dana. Navedena osoba kao i supružnik se osjećaju dobro i da je stanje zadovoljavajuće bez simptoma. Ostale osobe koje su bile u samoizolaciji, jer su bile u kontaktu sa prvozaraženom osobom nisu pokazali simptome COVID-a 19, te su nekim od navedenih prestale mjere samoizolacije. Također je istaknuto da je jutros uzet bris od 2 osobe, i obvezno će biti testirani svi pacijenti koji se šalju u KC Tuzla.

Dezinfekcija javnih ustanova i prostora obavlja po planu  i ustaljenom dinamikom, pažnja se posvećuje najužem dijelu grada Odžaka gdje su najfrekventnije lokacije, a da su u poslove dezinfekcije pored djelatnika Zavoda za javno zdravstvo ŽP i pripadnika Odjeljenja Jedinice opće namjene za te poslove uključeni i pojedini djelatnici DVD Odžak i JP „Komunalac“ d.o.o. Odžak.

Darko Kasap, predstavnik Udruge privatnih poslodavaca općine Odžak, je istaknuo da je Vlada Županije Posavske nakon sjednica za pomoć gospodarstvu donijela Odluku kojom će se za sve gospodarstvenike koji nisu radili i koji su morali biti zatvoreni zbog donešenih mjera o zabrani rada, za sve njihove uposlenike osigurati i isplatiti 30% od prosječne neto plaće u Federaciji BiH, dok je Vlada Federacije BiH pripremila i na Parlament Federacije BiH uputila mjeru pomoći za gospodarstvo u smislu da se za sve zatvorene firme zbog mjera zabrane rada, kao i za one koji su zbog posljedica pandemije imali umanjen promet za 20%, osigura i izvrši uplata poreza i doprinosa za svakog njihovog uposlenika u visini od oko 287,00 KM, odnosno visina doprinosa i poreza koji se uplaćuju za minimalnu plaću u Federaciji BiH. Ove mjere primjenjivati će se za 4.mjesec 2020.godine.

 

 

ZAPOVJEDNIK OPĆINSKOG STOŽERA

Jakov Ivanković, dipl.oec.


Ispis   E-mail
Image

GRADOVI I OPĆINE, PRIJATELJI ODŽAKA

VUKOVAR, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

VALDENGO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

ROASIO, REPUBLIKA ITALIJA

Image

RUGVICA, REPUBLIKA HRVATSKA

Image

 

Trg bb,

76290 Odžak

Telefonska centrala:
031 761 016, 031 761 027
063 776 729, 063 390 531
Fax: 031 711 100

Matični ured:
031 761 480