Priopćenje za javnost sa sjednice Stožera CZ Općine Odžak, 1.4. 2020.godine od 09,00 sati

Na sjednici Stožera civilne zaštite općine Odžak, održanoj dana 1.4.2020.godine u prostorijama Male vijećnice općine Odžak, članovi Stožera upoznati su o stanju na području općine Odžak.

 

 

Izvršen je nadzor nad ukupno 65 osoba koje se nalaze u izolaciji i nije bilo kršenja mjera ni po kojem osnovu, a 4 osobe dopraćene su sa granice iz Orašja. Zaključno sa 1.4.2020.godine po rješenjima sanitarnih inspektora, 47 osoba koje imaju prebivalište na području općine Odžak, nalaze se u samoizolaciji. Dana 31.3.2020. godine za 23 osobe prestaje mjera samoizolacije.

 

Dezinfekcija javnih ustanova i prostora na teritoriju općine Odžak obavlja se po planu, a danas se planira učiniti dezinfekcija objekata i prostora u kojima se kreće najviše osoba u užem dijelu grada. Istaknuto je da će se danas podijeliti zaštitne maske mjesnim zajednicama i to ukupno 2.350 maski i to povjerenicima CZ Odžak koji će ih dalje raspodijeliti u njihovim mjesnim zajednicama.

Član stožera, dr.Anto Majić je izvjestio stožer da je službeno pristigla informacija za uzorak testa na koronavirus jedne osobe iz Odžaka te da je ta osoba pozitivna, i da se zarazila od strane medicinske sestre prilikom intervencije koju je obavljala u Tuzli. Osoba je u kućnoj samoizolaciji i pod nadzorom, te se prati njeno zdravstveno stanje koje je za sada dobro. Također je iznio da je tehnička osoba Doma zdravlja Odžak koja je davala infuziju oboljeloj od koronavirusa stavljena u samoizolaciju, a da će Zavod za javno zdravstvo ŽP i Dom zdravlja Odžak poduzeti sve zakonom predviđene korake i procedure i utvrditi dalje mjere u ovom slučaju. Doktor je istaknuo da će se za 7 dana opet uzeti uzorak radi ponovnog testiranja zaražene osobe na prisutnost koronavirusa.

Zapovjednik stožera Jakov Ivanković je istaknuo da građani ne budu zabrinuti u pogledu nabavke potrebnih namirnica i roba, jer je transport i prijevoz robe profunkcionirao, te da su već manje gužve na granicama, kao i da je s obzirom na izvanredne okolnosti stanje na području naše Općine zadovoljavajuće.

 

                                               

                                                                         ZAPOVJEDNIK OPĆINSKOG STOŽERA

                                                                                    Jakov Ivanković, dipl.oec.

Ispis