Radionica je organizirana za predstavnike Jedinice za upravljene razvojem (JURA) i članove Općinskog razvojnog tima (ORT) s ciljem da se razgovara o nacrtu Indikativnog plana implementacije projekata iz „Revidirane Strategije razvoja općine Odžak 2016-2020“ za period 2019-2021 godina te da se razgovara o minimalnim standardima procesnih proizvoda za upravljanje lokalnim razvojem.

Na samom početku radionice prisutne je pozdravio Općinski načelnik Jakov Ivanković, koji je zamolio za povratnu informaciju od LIR projekta za implementaciju projekta IV faze Izgradnje vodoopskrbnog sustava u MZ Vrbovac kao i projekta „Izgradnja kanalizacijskog sustava u dijelu naseljenog mjesta Odžak-Novo Naselje“. Za projekt IV faza Izgradnje vodoopskrbnog sustava u MZ Vrbovac izabrani su izvođač radova i nadzor, očekuje se da će uvođenje izvođača na teren biti realizirano u roku od 15 dana. Projekt „Izgradnja kanalizacijskog sustava u dijelu naseljenog mjesta Odžak-Novo Naselje“ još uvijek nije počeo s realizacijom zbog ponavljanja tendera/javnog poziva za izvođača građevinskih radova, jer nije bilo ponuda za izvođenje radova. Tako da se tender dva puta objavljivao, i početkom naredne sedmice će biti ponovo objavljen uz očekivanja da će ovaj put biti građevinskih kompanija koje će se moći javiti na tender te da će moći biti izabran izvođač radova.

Nakon razgovora o dva projekta koja se realiziju u suradnji s UNDP-om, razgovaralo se o nacrtu Indikativnog plana implementacije projekata iz „Revidirane Strategije razvoja općine Odžak 2016-2020“ za period 2019-2021 godina (skraćeno IFP 2019-2021). Sve službe su zamoljene da u skladu sa svojom zonom odgovornosti za pojedine projekte dostave povratne informacije o projektima koje će biti uključeni u IFP 2019-2021 Mati Vranjiću iz JURA tima u roku od 10-tak  dana.

UNDP LIR projekt je inicijator ove radionice i ista je definirana Protokolom o suradnji za 2018. godinu između UNDP LIR projekta i Općine Odžak.