Nakon provedenog postupka javne nabave i potpisivanja ugovora, poduzeće Gradnja Invest 2 iz Odžaka počelo je s obnovom zgrade "Dr Gojinić".

U prvoj fazi projekta obavit će se rekonstrukcija krovišta i stropova i postavljanje vanjske stolarije.

Ugovorom predviđeni troškovi obnove su 78.720,50 KM, bez PDV-a, a sredstva su osigurana putem sudjelovanja na Javnom pozivu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

 

Preuzeto: www.zupanijaposavska.ba

U Ministarstvu prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske potpisan je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji RC 464a Odžak-Donji Svilaj u općini Odžak. Nakon okončanja postupka javne nabavke, ugovor je potpisan s poduzećem „ROADING“ d.o.o. Gračanica.

Vrijednost radova je 191.442,42 KM. Ugovorom su obuhvaćeni radovi na izgradnji propusta „Kacević“ na RC 464a u Potočanina kao i presvlačenje novim asfaltnim slojem dijela RC u naseljenom mjestu Odžak-ulica Brodska, a rok izvođenja radova je 15 radnih dana.


Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Bit Alijansa, uz podršku ostalih partnera organiziraju inicijativu „ideathon“. Ideathon je pokrenut s namjerom da se na temelju podnošenja prijedloga ideja šira javnost uključi u rješavanje problema koje je uzrokovala pandemija korona virusa. U sklopu ove inicijative moguće je predložiti ideje koje će omogućiti da se nešto poduzme odmah ili ideje koje će pomoći pri kreiranju dugoročnijih rješenja u bližoj i daljnjoj budućnosti. Sudjelovati mogu osobe svih uzrasta, pojedinačno ili u timu, neformalne grupe, organizacije civilnog društva, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice i mediji. Više informacija možete pronaći na sljedećem linku https://www.covideja2020.com.

 

 

C2C

Bespovratna sredstva u iznosu od 750.000,00 eura iz Challenge fonda ponovo na raspolaganju su gospodarskim subjektima sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama iz Bosne i Hercegovine i Švedske. Peti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava otvoren je do 24. ožujka 2020. godine do 16.00 sati. Za potencijalne korisnike iz kategorije start up-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000,00 eura, dok korisnici iz kategorije zrelih gospodarskih subjekata do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000,00 eura. Prijavitelji moraju osigurati minimalno vlastito sudjelovanje od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

 

Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja sukladno programskim aktivnostima, planiranim za 2019. godinu, a na temelju Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2019. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga („Narodne novine Županije Posavske, broj: 6/19, 10/19, 12/19 i 13/19), objavljuje javne pozive za korištenje financijskih sredstava na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga.

Stranica 1 od 2