U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR) raspisan je javni poziv za sudjelovanje u programu za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju poduzeća (Start-up).

Na javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva i podršku u osnivanju poduzeća, u okviru projekta LIR, mogu se prijaviti zainteresirana fizička lica s područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Domaljevac-Šamac, Foča, Goražde, Gradiška, Konjic, Maglaj, Modriča, Mostar, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice. Planirani program podrške uključuje:

1. Specijalistički višednevni trening (do 40 polaznika);
2. Bespovratnu financijsku podršku za realizaciju do 5 najbolje ocijenjenih biznis planova;
3. Mentorsku podršku i praćenje tijekom prve godine poslovanja.

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 5. maj 2017. godine do 17:00 sati.
Prijave moraju biti dostavljene preporučenom poštom, kurirskom poštom ili osobno na adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)
Projekt „Lokalni integrirani razvoj“
UN HOUSE
Zmaja od Bosne bb
71 000 Sarajevo

Sve prijave koje se dostavljaju po osnovu ovog javnog poziva moraju biti predane u zatvorenoj kuverti naslovljene na Projekt „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR) – Javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju poduzeća (Start-up).

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem elektronske pošte, najkasnije u roku od 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, s jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke i to na sljedeću e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Obrazac za prijavu može se preuzeti na OVDJE