Dana 19.04.2018.godine u prostorijama Udruge“ Kuca nade“ /Centra za edukaciju, rehabilitaciju i osnaživanje osoba s invaliditetom , iz Odžaka, održan je jednodnevni edukativni trening na Temu „Prenos modela Servis centra „ Dajte nam šansu „ iz Sarajeva.

Cilj treninga je podizanje svijesti o potrebi podrške porodicama kroz otvaranje Servis centara i prenošenje modela rada postojećeg Servis centra „ Dajte nam šansu „ Sarajevo.
Fokus podrške jeste na obiteljima/porodici djeteta/osobe s poteškoćama u razvoju kao cjelini koju je potrebno očuvati i ojačati.
Trening su održali predstavnici Servis centra „ Dajte nam šansu „
Menadžer projekta koja je istovremeno i majka tipičnog djeteta s poteškoćama u razvoju i prosvjetni radnik, ravnateljica/direktorica udruženja „ dajte nam šansu „ Ines Kavalec,
te stručni tim iz istoimenog servisa psiholog, defektolog, socijalni radnik i pravnik.
Treningu su prisustvovali predstavnici javnih sektora :
Općina Odžak, Centar za socijalni rad, Osnovna škola „ Vladimir Nazor „ Odžak, Volonteri s profesoricom Nermina Čeliković iz Srednje škole Pere Zečevića, Mentalno zdravlje, Dječji Vrtić „Paola Cerueto „, te roditelji naših mališana i mladih.
Hvala na podršci i održanom treningu, predstavnicima Servisnog Centra „ Dajte nam šansu „, kao i svima prisutnima tog dana.
Tekst nam je proslijedila Predsjednica Udruge KUĆA NADE, Ivanka Šimić i u cijelosti ga obavljujemo.