Svjetski dan misija utemeljio je papa Pio XI. još 1926. godine, a njegov cilj je želja za naviještanjem Radosne vijesti u područjima koje ne poznaju Kristov nauk i trpe veliku materijalnu neimaštinu, te nastojanje oko financijske i svake druge potpore ljudima u takvim misijskim dijelovima svijeta.

U Župi glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, ovaj dan je obilježen 22.10. misnim slavljima, molitvom i poticanjem razmišljanja o misijama, ali i različitim aktivnostima koje su se ogledale u prikupljanju financijskih sredstava koje će biti poslane u dijelove misijskog svijeta koje su u potrebi.

Pučko euharistijsko slavlje, koje je predvodio župnik Jakov Filipović, bilo je lijepo i za oko i za uho. Pored poticaja na razmišljanje o misijama, posebno su se isticala vesela lica mladih, maskirana u sve boje svijeta: Indijanci, Kinezi, Eskimi, potpomognuti članicama Župnog zbora, također ogrnutim različitim bojama, pjesmom su veličali Gospodina.

Sve je to nadgledala Agnješka, sestra FMM, rođena u Poljskoj, i sama u misiji, u našoj župi u Odžaku.

Nakon misnog slavlja, na svoje su došla i čula mirisa i okusa – čekalo nas je druženje uz kavu, čaj ili slastice koje su spremile vrijedne ruke naših župljanki.

Pored pjesama, bilo je tu i nekoliko egzotičnih plesova koje inače povezujemo s misijama, a mladi su se mogli okušati i u različitim vještinama, te steći "indijanski certifikat hrabrosti'.

Ovo nije prvi put da se u ovoj župi prikupljaju sredstva putem prodaje kolača, nakita, kolekte za vrijeme mise, ili dobrovoljnih priloga za misije i raduje nas veliki odaziv župljana i gostiju. Prikupljena sredstva će biti poslana u misije, a nama ostaje sjećanje na ovaj susret, uz nekoliko fotografija.