Tradicionalna manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u OŠ Vladimira Nazora u Odžaku obilježava se u mjesecu listopadu.

Danas su učenici tzv. „Male škole“ izložbu  upriličili u svom dvorištu. Nositelji aktivnosti su učenici, roditelji i učitelji 5. razreda, a u pripremi su  sudjelovali   učenici, roditelji i učitelji svih drugih odjela.

Ispred škole je  postavljena izložba plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha.

Ove školske godine poseban doprinos dali su roditelji koji su kroz likovnu radionicu izrađivali  i kreirali ukrase od plodova zemlje. Izložbene prostore obilazili su roditelji i drugi posjetitelji. Jedan od štandova bio je prodajni. Na njemu se našlo mnoštvo lijepo upakiranih slastica koje su naši sugrađani kupovali i na simboličan način doprinijeli da se i buduće aktivnosti ove vrste mogu održati.

Veoma lijepu izložbu u centralnoj školi pripremili su učenici i razrednici 6. razreda. Iako nije imala prodajni karakter, bila je veoma posjećena.

Učitelji i učenici područnih škola, također su na prigodan i svečan način obilježili Dane kruha u svom okruženju.

Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju učenika za zaštitu okoliša te upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti našeg zavičaja kao i  podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani.

Važno je istaknuti da će Županiju posavsku na Državnoj smotri, koju organizira Udruga „Lijepa naša“15. listopada u Malinskoj, predstavljati učenici naše škole i nastavnice Ivana Dujak i Žaklina Pirkl Ivanković.