Jučer je završen Seminar za trenere i suce odbojke na pijesku i Ljetni festival za mlade, dva razvojna projekta koja su u periodu od 3. do 6. 8. u Odžaku okupila preko 200 mladih odbojkaša, odbojkašica, trenera i sudaca odbojke na pijesku iz Bosne i Hercegovine.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine u suradnji s tehničkim organizatorom Festivala Odbojkaškim klubom “Napredak” iz Odžaka, već četvrtu godinu organizira ovu razvojnu manifestaciju za mlade odbojakše i odbojkašice.

Na središnjem terenu odbojke na pijesku i 9 prilagođenih terena na travi prodefiliralo je oko 150 dječaka i djevojčica uzrasta od 8 do 18 godina. Dječaci i djevojčice su na terenima u subotu i nedjelju proveli više od 7 sati u druženju i zabavi igrajući svoj omiljeni sport – odbojku.

Seminar za trenere i suce odbojke na pijesku okupio je 20 trenera i 20 sudaca odbojke na pijesku. Treneri i suci su u skladu s utvrđenim planom i programom rada u petak realizirali teorijska predavanja, dok je u subotu (u jutarnjem i večernjem terminu) i nedjelju u okviru Ljetnog festivala realiziran praktični dio rada.

Kao predavači na ovogodišnjem Seminaru angažirani su Drago Peslač iz Hrvatske, Anton Pevec iz Slovenije, Marko Stojanović iz Srbije i Kristina Pantelić Babić iz Bosne Hercegovine. Osnovni cilj ovog razvojnog projekta CEV-a bio je edukacija i usavršavanje trenera i sudaca odbojke na pijesku, stjecanje novih znanja, vještina i novih tehnologija koje se koriste u ovom atraktivnom sportu.

Po završetku ova dva razvojna projekta svim sudionicima su uručene diplome i zlatne medalje.