„Među nama je više sličnosti nego što ima razlika, a razlike kojih ima su ono što nas dodatno obogaćuje i što jedni kod drugih trebamo cijeniti i poštovati“, jedna je od glavnih poruka proizašla iz zajedničkog jednodnevnog druženja mladih iz Odžaka i Modriče koji su u utorak 8. 5. na "Danu otvorenih vrata", održanom u okviru projekta PRO-Budućnost, zajedno obišli Odžačku džamiju, župnu crkvu Župe Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku i Hram Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči.

Dana 19.04.2018.godine u prostorijama Udruge“ Kuca nade“ /Centra za edukaciju, rehabilitaciju i osnaživanje osoba s invaliditetom , iz Odžaka, održan je jednodnevni edukativni trening na Temu „Prenos modela Servis centra „ Dajte nam šansu „ iz Sarajeva.

Obavještavamo sve zainteresirane da je Federalno ministarstvo kulture i sporta - Federalno ministarstvo kulture i športa objavilo Javni poziv za odabir programa i projekata koji će se sufinancirati iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu za transfere:

 

Povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune jednakopravnosti strateški je interes Republike Hrvatske. U tom cilju, nastavljajući pružati potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.