Jučer je  Općinski načelnik Jakovi Ivanković  zajedno s  načelnikom  Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Jozom  Agatićem, održao sastanak s Direktorom Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinom Solakom, sastanku je nazočio i predstavnik Izvođača B tima Orašje Mehmedalija Kurtalić i Direktor Županijske Uprave Civilne zaštite Ilija Jezidžić.

Sastanak je održan na temu deminiranje na području Općine Odžak u 2017. godini. U tijeku se vrši deminiranje lokacije Novi Grad – Lještrak 1, površine 101.054 m2. Predstavnici Općine Odžak su Direktora Federalne Uprave zamolili da se ispoštuje Plan RU MAC-a Brčko za 2017. godinu i odrade sva tri planirana Projekta. Za očekivati je da će biti odrađene i planirane lokacije N.Grad –Potop 1  površine 106.400 m2 i N.Grad Potop površine 30.750 m2.
Direktor Solak je posjetio i Centralno skladište Civilne zaštite u Donjem Svilaju gdje je izrazio svoje zadovoljstvo viđenim na terenu pogotovo nakon što je napravio uvid u materijalno-tehnička sredstva (MTS) s kojim raspolaže Služba. U sklopu svog posjeta obišao je i lokaciju gdje se vrši deminiranje te posjetio deminere i mašinski tim Federalne uprave civilne zaštite na lokaciji u Novom Gradu.

Dogovoreno je da se Izvođaču radova B timu Orašje stavi na raspolaganje jedan ured koji će biti opremljen od strane Federalne uprave civilne zaštite, a služit će deminerima za njihove potrebe dok izvode radove na Području Općine Odžak.