U maloj vijećnici u Odžaku održana je sjednica a vezana za deminiranje u općini Odžak, sjednici su nazočili predstavnici Regionalnog ureda BIH MAC-a, Filip Filipović i Vedran Petrović ,Predstavnik Federalne uprave civilne zaštite, Mehmedalija Kurtalić, predstavnici mjesnih zajednica s područja obilježenog minama, predstavnici Udruga ( lovci,ribolovci) predstavnik Udruge proistekle iz domovinskog rata, Načelnik PU Odžak, te predstavnici medija.

Opširnije:Održana sjednica na temu minska situacija u općini Odžak

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji savskog nasipa, dionica Prud – Neteka nakon što je u prostorijama  "Agencije za vodno područje rijeke Save"Sarajevo sklopljen ugovor između nositelja posla - Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i "Agencija za vodno područje rijeke Save" i izvođača radova Konzorcija triju poduzeća: "DEN ALM COMPANY" d.o.o. Lukavac, odžačko Vodoprivredno poduzeće "Posavina" i "JATA GROUP" d.o.o. Srebrenik. Za rekonstrukciju 4 tisuće i 300 metara dionice nasipa Prud – Neteka kreditna sredstva od oko milijun i 360 tisuća maraka osigurala je Svjetska banka u sklopu FERP programa.

Opširnije:Počeli radovi na rekonstrukciji savskog nasipa, dionica Prud – Neteka

Pod sloganom „Ono sam čega se sjećam“, u petak i subotu  održani su kod  društvenog doma i ispred spomenika u Jošavi  tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i Jošave  u Domovinskome ratu. Veliki broj građana s područja cijele općine  prisustvovao je u petak uvečer tradicionalnoj fišijadi na kojoj se tražilo mjesto više, pa su organizatori zbog velikog interesa morali postavljati dodatne stolove. I ovaj put Memorijalne dane uveličali su građani s tog područja privremeno zaposleni  u inozemstvu, koji su organizirano doputovali u zavičaj.

Opširnije:Održani u Jošavi tradicionalni Memorijalni dani – sjećanje na poginule branitelje Potočana i...

Sukladno Planu rada Službe civilne zaštite i civilnih poslova općine Odžak vršeno je praćenje djelatnosti koje obavlja Agencija za vodno područje rijeke Save iz Sarajeva, a odnose se na planirane radove i aktivnosti  na poplavnom području Odžačke Posavine u 2017. godini.

Tako u ovoj godini Agencija planira:

Opširnije:NASTAVLJENE AKTIVNOSTI Agencije za vodno područje rijeke Save, Sarajevo na području općine Odžak

Provedba ovogodišnjeg  Plana rada Općinskog stožera Civilne zaštite,  s  prioritetom obučavanja i osposobljavanja struktura sustava zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća – obilježili su  redovitu petu  sjednicu  Stožera civilne zaštite na čiji je dnevni red bila uvrštena i Informacija o poduzetim aktivnostima u gašenju nekoliko požara na području općine, 1. ovog mjeseca. Na sjednici je usvojena odluka kojom se s pozicije „namjenska naraspoređena sredstva, kao pričuva Civilne zaštite“, 5 tisuća i 200 KM,  preraspodjele na poziciju „ sredstva predviđena za pripremanje, obuku i vježbe Jedinice opće namjene“.

Opširnije:Održana sjednica Općinskog stožera Civilne zaštite Odžak