Pripremila Dijana Brašnjić

Gospođa Kata Erceg- Dujak, ravnateljica Dječjeg vrtića u Odžaku “'Paula Cerueto“ posjetila je predsjedatelja Općinskog vijeća Jakova Ivankovića, dipl. oec. , kako bi s njim razgovarala o situaciji u kojoj se vrtić nalazi. Naime, gospođa Kata Erceg-Dujak imenovana je za v. d. ravnateljice za mandat od 3 mjeseca na 15. redovitoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 29. 12. 2014. godine, a drugim djelatnicima je već istekao mandat, te odbor nije imenovan. Na ovaj problem će ravnateljica vrtića ukazivati sve dok se ne riješi.

U razgovoru s ravnateljicom vrtića, predsjedatelj Općinskog vijeća je rekao da razumije situaciju i probleme u kojima se vrtić nalazi, te da se u sličnoj situaciji nalaze i ostale javne ustanove općine odžak kojima je Općinsko vijeće osnivač, te da će Vijeće učiniti sve što može da ove probleme riješi u što kraćem roku.

Za Dan općine Odžak, Carlo Ferrero iz talijanske pokrajine Valdengo i još dva gosta iz Italije, donirali su Dječjem vrtiću “'Paula Cerueto“ 3000 eura za radove na jaslicama. Ovaj projekt zahtjeva još puno sredstava kako bi se realizirao.

Gospođa Kata Erceg-Dujak najavila je posjetu djece Općini, kako bi i oni čestitali Dan općine, s obzirom na to da zbog vremenskih neprilika nisu to mogli ranije organizirati. Od gospođe Erceg-Dujak saznajemo i da su dio sredstava, koja su prikupljena nedavnom humanitarnom priredbom, prošli tjedan utrošili na vrtić u Šamcu, a u četvrtak 19. 02. 2015. godine mališani sa svojim tetama će posjetiti i Domaljevac, gdje će se održati i igrokaz „ Snjeguljica i 7 patuljaka“ . U planu je i posjeta Osnovnoj školi Vladimira Nazora.