Na poziv vlasnika poduzeća Mirka Brezonjića, a  u sklopu svog obilaska poduzećima , načelnik općine Odžak  Jakov Ivanković s načelnicom službe za gospodarstvo i LER Radinkom Dujak   obišao je "Pilanu MB d.o.o" Novo Selo, primio ih je direktor Josip Brezonjić.

Direktor Brezonjić  načelnika i suradnike upoznao je o stanju u tom poduzeću, naglasio je da je zadovoljan ovom posjetom predstavnika Općine.

Kazao  je  :“ ovo  poduzeće je osnovno prije rata,  u toku rata sve je uništeno, te smo 1996. godine po povratku krenuli s obnovom pilane, i do danas smo napravili da naša pilana ima suvremeno postrojenje za rezanje, oblikovanje, i doradu drvnih asortimenata. Isto tako uradili smo suvremeno skladište za rezanu građu, kao i suvremenu sušaru za drvo, gdje je kapacitet za sušenje cca 200m3, imaju 10 uposlenih. Također je  naglasio da većinu sirovine (trupce) nabavljaju od privatnih vlasnika šuma. Dobro posluju i planiraju s proširenjem obima posla, polovinu proizvodnog asortimana izvoze i plasiraju na stranom tržištu“.

 

Načelnik je kazao: „ da Općinska uprava stoji na raspolaganju u slučaju nekih administrativnih zapreka koje oni kao poduzeće ne mogu samostalno da riješe, ka i u nesnalaženju pri različitim javnim pozivima  na koja mogu da apliciraju, a radi nedovoljno dobro pripremljene papirologije, budu odbačeni kao nepotpuni“.

Nakon sastanka u uredu, direktor Brezonjić proveo ih je  kroz svoje proizvodne kapacitete.