Federalno ministarstvo kulture i sporta ove godine organiziralo 21. Dane europskog nasljeđa u Županiji Posavskoj od 25. do 26. listopada pod nazivom „Kulturno i prirodno bogatstvo Posavine“.

U sklopu 21. dana europskog nasljeđa, ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta Zora Dujmović, zajedno sa svojim  suradnicima i ministrom prosvjete, kulture i sporta u Vladi Županije Posavske Mariom Pejićem, posjetila  i općinu Odžak.

Pri dolasku u Odžak ministricu su  dočekali načelnik Jakov Ivanković i predsjednik Općinskog vijeća Mujo Puzić. Tokom kratkog boravka zajedno su obišli  Malu vijećnicu, koja je  proglašena nacionalnim spomenikom, a ista je trenutno u fazi restauracije i rekonstrukcije, koja se izvodi i uz pomoć sredstava federalnog ministarstva kulture i sporta.

Tijekom obilazaka Male vijećnice, načelnik i predsjednik vijeća, ministricu Dujmović su upoznali o radovima koji su rađeni i  koji su trenutno u tijeku na vijećnici. Ministrica Dujmović rekla je da se nada brzom završetku radova, kako bi vijećnica zablistala u svom pravom i izvornom sjaju, Nakon toga je uputila na svečanu večeru koja je organizirana u Orašju u sklopu dana Europskog dana nasljeđa 2017.