Jučer je općinski načelnik Jakov Ivanković zajedno s načelnicom službe za gospodarstvo i LER  Radinkom Dujak, posjetio poduzeće Strolit d.o.o. Odžak. Posjeta poduzeću Strolit je prva od posjeta u nizu poduzećima koja se nalaze i posluju na području općine Odžak. Sve posjete poduzećima, pa tako i ova poduzeću Strolit, su u svojstvu boljeg upoznavanje poduzeća.  Samo poduzeće Strolit je srednje veličine, smješteno na površini od 120 000 m² od čega oko 14 000 m² zauzimaju proizvodni pogoni i uredi, poduzeće je specijalizirano za projektiranje i proizvodnju čeličnih konstrukcija, šasija za kamione, konstrukcija za mašine i industrijsku opremu.

Načelnika općine i načelnica službe Radinka Dujak pri njihovom posjetu Strolitu ugostio je direktor poduzeća Eldin Delić. Kroz ovaj sastanak direktor Delić je načelnika upoznao o aktualnom stanju u poduzeću, o problemima s kojima se susreće u poslovanju, ali i o planovima za budućnost.

Kroz jednosatni razgovor pričalo se o raznim temama, među ostalim i o broju trenutno zaposlenih, gdje je direktor Delić rekao da njihovo poduzeće trenutno upošljava oko 160 radnika, od kojih većina dolazi s prostora općine Odžak, dok nekih 30% radnika dolazi iz bližeg okruženja Odžaka, također je istaknuo činjenicu da su uveli i određene beneficije i povećali plaće radnicima, što je za rezultat imalo, da je broj zaposlenika sada stabilan u odnosu na prethodnu godinu, i da se taj trend vidi i u drugim poduzećima na području općine, te da poduzetnici sve više uviđaju da se najviše isplati ulagati u kvalitetnu radnu snagu.

Načelnika  je zanimala i kakva je suradnja Strolita s Općinom, iz pogleda privatnog poduzetnika, te postoji li potreba za poboljšanjem usluga koje Općina nudi ili treba ponuditi postojećim i novim poduzećima koje posluju ili žele poslovati na području općine Odžak. Direktor Delić je rekao da uvijek postoji prostora za poboljšanje određenih procesa unutar Općine, ali je isto tako istaknuo, da kroz njegovo iskustvo s  administracijom drugih Općina u BiH, Općina Odžak ima jednu od boljih administracija.

Nakon razgovora u uredskim prostorijama, svi su se zajednički uputili obilazak proizvodnih hala, tokom tog dijela posjete direktor Delić je objasnio pojedinačne procese proizvodnje unutar svake hale i na posljetku predstavio i finalni proizvod poduzeća, te je time i završio posjet poduzeću Strolit.