Odžačko poduzeće Poljoprivrednik  jučer je u Maloj vijećnici u Odžaku prezentiralo svoj plan razvoja poljoprivredne proizvodnje na području odžačke općini. Prezentaciji su, pored općinskog načelnika Jakova Ivankovića i predsjedatelja Općinskog vijeća Muje Puzića sa suradnicima i predstavnika Poljoprivrednika, prisustvovala  i dvojica ministara u Vladi Županije Posavske - Darko Kasap, ministar gospodarstva i prostornog uređenja i  Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa suradnicima.

Plan razvoja  poduzeća Poljoprivrednik predstavio je Stipo Matić, vlasnik grupacije MSAN, istaknuvši da se programom predviđa poljoprivredna proizvodnja osnovnih ratarskih kultura na 730 hektara, koji su u njihovom zakupu, a čiji vlasnik je općina, potom  na još 80 hektara, koje su zakupili od fizičkih osoba i na 60 hektara njihove vlastite površine. Pored djelatnosti poljoprivredne proizvodnje osnovnih ratarskih kultura još se planira skladištenje, dorada i prodaja ratarskih kultura uz napomenu da već sada to poduzeće  dominira u BiH u doradi poljoprivrednog sjemena. Također je istaknuto da je Poljoprivrednik  do sada investirao u odžačku općinu 2,92 milijuna maraka. Ono što odlikuje to poduzeće je višegodišnje iskustvo u proizvodnji ratarskih kultura, osiguranje kapitala za proizvodne inpute i  opremljenost najsuvremenijim strojevima  visokog učinka. Poduzeće odlikuje i referentna kadrovska struktura za modernu poljoprivrednu proizvodnju, a opredijeljeni su i za ulaganja u mjere popravke strukture zemljišta kao i za tehnološku, financijsku i tržišnu podršku poduzeća.

Benefiti koje predviđaju su povećanje zaposlenosti lokalnog stanovništva-stalni i sezonski poslovi - ukupno 122 osobe, stavljanje zapuštenog zemljišta u proizvodnu funkciju na oko 450 hektara i revitalizacija kooperativnih odnosa-ratarske i stočarske proizvodnje, u što planiraju uložiti 17 milijuna maraka. Preduvjeti za investiranje su dodjela koncesije za oko tisuću i 150 hektara poljoprivrednog zemljišta na području odžačke općine na minimalni rok od 40 godina radi povrata visokih i dugoročnih ulaganja, potom zamjena 55 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Poljoprivrednika, za drugu lokaciju čiji vlasnik je općina, te izmjene Prostornog plana općine Odžak kako bi se dio poljoprivrednog zemljišta pretvorilo u građevinsko zbog planirane gradnje farmi, bioplinskih postrojenja i drugih objekata,  koji bi bili u funkciji iskorištenosti poljoprivrednog zemljišta.  O održanom  sastanku i njegovom cilju Drago Kisić,  direktor Poljoprivrednika  je rekao kako je zadovoljan učikom sastanka, posebice naglasivši otvorene mogućnosti za zapošljavanje većeg broja radnika s ovog područja.