Josip Martić,  federalni ministar prostornog uređenja i Jakov Ivanković, načelnik općine Odžak, danas su u potpisali ugovor o utopljavanju upravne  zgrade Općine Odžak.Na temelju tog ugovora, federalno Ministarstvo prostornog uređenja osigurati će 50 tisuća KM, a ostatak Općina Odžak.

Federalni ministar prostornog uređenja kazao je da će dostupnost sredstava iz ovogodišnjeg federalnog proračuna, namijenjenih za ovaj projekt biti brzo na raspolaganju Općini, kako bi se radovi mogli završiti do početka sezone grijanja.

Radovi  utopljavanja zgrade Općinske uprave Odžak sastojat će se od saniranja krova, izoliranja poda tavana, zamjene stolarije i termoizolacije vanjskih zidova.  Zbog toplotne izolacije ostvariti će se oko 16 tisuća KM uštede, a za povrat uložene investicije trebati će samo 3,8 godina. 

Sastanku potpisivanja ugovora o utopljavanju zgrade Općinske uprave Odžak prisustvovao je i Darko Kasap, ministar gospodarstva i prostornog uređenja u vladi Posavske županije. Zajedno s načelnikom općine,  razgovarali su s  ministrom Martićem  o nastavku suradnje  nižih i viših razina vlasti i planiranim projektima, a dataknute  su i druge teme kao što je sufinanciranje izrade Prostornog plana Županije Posavske i   Nacrt Prostornog plana općine Odžak za razdoblje od 2015-te   do 2035-te godine.

Nakon toga su zajedno posjetili gradilište mosta na rijeci Savi u Svilaju, te župni ured u Odžaku, gdje ih je  dočekao don Jakov Filipović.