Nedjeljnim  odbojkaškim turnirom na odbojkaškom igralištu u Potočanima, a pod pokroviteljstvom Općine Odžak i Općinskog vijeća, započela je manifestacija Posavsko kolo, koja tradicionalno iz godine u godinu okuplja sve veći broja građana iz zemlje i inozemstva.  Početak turnira uljepšali su i naši folkloraši  HKD Napredak iz  Odžaka.Unatoč vrućem i  sparnom vremenu, ljubitelji odbojke u nedjelju  su u poslijepodnevnim satima uživali u veoma kvalitetnoj  odbojci  gostujućih  ekipa Modriče iz istoimenog grada  i  Marsonije iz Slavonskog Broda i domaćih  Balegovca i Napretka.

U finale su se plasirale dvije gostujuće momčadi - Marsonija i Modriča, ali je  nevrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom, koje je zahvatilo i ovaj dio Posavine,  onemogućilo odigravanje utakmice. Unatoč tomu, odbojkaški turnir u Potočanima uspješno je okončan druženjem i tradicionalnom večerom sudionika i gostiju.  Veoma zanimljivo bilo je i na teniskom igralištu u Vojskovi gdje je u nedjelju  okončan dvodnevni tradicionalni teniski turnir na kojemu je  sudjelovalo 28 tenisača. U finalnom dvoboju  prvo mjesto osvojio je Miram Pašić – tenisač tuzlanske Slobode kojemu je zbog ozljede meč u prvom setu predao njegov suigrač iz momčadi Nedim Ahmić. 

Od ostalih sportskih aktivnosti, koje su na rasporedu ovog tjedna u sklopu manifestacije Posavsko kolo, izdvajamo Festival odbojke na pijesku, koji je na rasporedu iduće subote na odžačkom stadionu, a na kojemu će  u muškoj i ženskoj konkurenciji sudjelovati  nekoliko stotina  natjecatelja, uzrasta od 8 do 18 godina  iz BiH i okruženja.  Iduće nedjelje, 6-ti kolovoza,  na rasporedu su  u sportskoj dvorani u Odžaku Memorijalni košarkaški turnir Amir Jupić-Pidžama, a na igralištu u Donjem Svilaju nogometni turnir.