Jučer i danas ( 22. i 23. Svibanj  ) u Maloj vijećnici upriličeno je potpisivanje 38. Ugovora o rekonstrukciji stambenih jedinica u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja ( DPSZ).

Pored Općinskog načelnika Jakova Ivankovića nazočili su i predstavnici Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica( DPSZ implementator),korisnici, te koordinator na  Projektu Ivan Grgić.

Ugovori su zaključeni između korisnika, Općine Odžak na području koje se vrši implementacija DPS  , Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica( DPSZ implementator) i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine ( Vodeća institucija DPSZ).
Ovi Ugovori su zaključeni u okviru realizacije Pod – projekta BiH2 – DPSZ, koji je uspostavljen Sporazumom o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja.

Implementator će izvršiti rekonstrukciju stambenih jedinica korisnika u skladu sa Smjernicama za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata u okviru provedbe Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini.

Popis korisnika