Protekli tjedan Općinski načelnik Jakov Ivanković  u svom uredu primio je predstavnike Osnovne škole koji su mu ukratko predstavili rad na Indeksu inkluzivnosti koji se ove školske godine provodi u  školi.

Sastanku su u ime škole nazočili Nada Bačić, VD ravnatelja, Marica Jelušić, pedagoginja i Luca Anđelić-Grgić, koordinatorica. Načelnika  su  upoznali  s fazama Indeksa  inluzivnosti : početak rada s Indeksom, procjena postojećeg stanja u školi, osmišljavanje inkluzivnog plana razvoja škole, provedba prioriteta i praćenje i procjena rada s Indeksom. Osnovna škola  je u fazi osmišljavanja inkluzivnog plana razvoja škole. Kao prioritete kojima će se baviti u narednom periodu prepoznali su  uvođenje asistenata u nastavni proces, smanjivanje svih oblika diskriminacije, bolja informiranost roditelja, ograđivanje školskog dvorišta, postavljanje nove rasvjete u dvorani, sanacija podnih obloga u kabinetima, postavljanje video nadzora, farbanje stolarije u „maloj školi“ i uređenje betonskog dijela školskog dvorišta.

Općinski načelnik je pozdravio aktivnosti škole koje se vode po pitanju implementacije Indeksa inkluzivnosti i obećao pomoć Općine kao osnivača.