Predstavnici općine  posjetili su poduzeće “BH Outsourcing“ d.o.o. Odžak Ovo poduzeće je sestrinska firma firme CH Outsourcing www.ch-outsourcing.ch iz Dietikona, Švicarske, te predstavlja njihov centar za obradu podataka.

Firma ima svoja 3 odjela: obračuni plaća i kadrovska administracija, knjigovodstvo te odjel IT-a. Zbog svojih projekata i proširenja djelatnosti, poseban naglasak u zadnje vrijeme bio je na odjelu IT-a pa je shodno tome taj odjel i najviše rastao.

Kreiranje platformi, baza podataka te drugih različitih alata za najprestižnije firme u Švicarskoj, neki od zadataka koje samostalno obavljaju. Edukacija i osobni razvoj djelatnika kao i inovacije te praćenje trendova su njihova glavna vodilja u poslu.

Firma trenutno upošljava 20 mladih ljudi a u sljedeća 2 mjeseca  će se pridružiti još troje visoko obrazovanih ljudi.

Na sastanku su nazočili predstavnici poduzeće “BH Outsourcing“ d.o.o. Odžak, Općinski načelnik Jakov Ivanković,Tajnik Ivana Kljijić i Načelnica službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak, upoznati su sa problemima sa kojima se ovo poduzeće susreće u poslovanju, kao i planovima u budućnosti oko proširenja obima poslova i povećavanja broja uposlenih.

Načelnik je istaknuo da je ovo lijep primjer sa korištenjem znanja naših mladih ljudi, kao i zadržavanje visokoobrazovanih na prostorima naše Općine ,također je iskazao  spremnost za podršku i suradnju.