U Općinskoj zgradi u Odžaku, u nazočnosti načelnika Jakova Ivankovića, danas je potpisan Ugovor o prijenosu prava tehničke organizacije ljetnog odbojkaškog festivala za mlade, čiji je generalni pokrovitelj Europska odbojkaška konfederacija. U ime Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine ugovor je potpisao predsjednik Milutin Popović, a u ime Odbojkaškog kluba Napredak iz Odžaka predstavnik Luka Jurić.

Ugovorom su definirane podjele odgovornosti sudionika i organizatora ovoga festivala koji će se odigrati u Odžaku od 4.do 6. kolovoza ove godine. Predviđeno je da se tijekom tih nekoliko dana u Odžaku okupi veći broj mladih odbojkaša u dobi od 8 do 18 godine s prostora BiH i susjednih općina i predstavnika klubova iz Republike Hrvatske.

Do toga dana na stadionu u Odžaku će biti pripremljeni tereni, čija izgradnja je u tijeku i uskoro se očekuje njen završetak. Usporedo s festivalom, biti će organizirani i stručni seminari za trenere i suce odbojke na pijesku s prostora cijele BiH, dok će se kao instruktori pojaviti stručne osobe u ovoj oblasti sa šireg prostora srednjoeuropske i balkanske odbojkaške asocijacije.