Općina Odžak i Helsinški odbor za ljudska prava u RS organiziraju Javnu raspravu 24. travnja 2017. godine u 13,00 sati u prostorijama Općine. Javna rasprava se organizira s ciljem predstavljanja Akcionog plana za prevenciju korupcije kao strateškog dokumenta za Općinu Odžak.

Općina Odžak je jedna od ukupno 11 lokalnih zajednica u BiH, koje je u periodu 2016. – 2017. godine kreirala Akcioni plan za prevenciju korupcije na lokalnom nivou. Izrada lokalnih akcionih planova predstavlja jednu od aktivnosti Antikorupcijske mreže ACCOUNT, čija svrha je pružanje podrške lokalnim zajednicama u izradi efikasnih mjera za prevenciju korupcije. Realizaciju predviđenih aktivnosti financijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Javnoj raspravi će prisustvovati članovi Radne grupe koji su sudjelovali u izradi ovog dokument, u ime Općine Odžak kao i predstavnice Helsinškog odbora za ljudska prava u RS.
Javnu raspravu će moderirati Uma Karijašević.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije molimo Vas da kontaktirate Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj putem telefona: 055 210 851 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Općina Odžak,
Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj

Poziv na Javnu raspravu

Akcioni planza prevenciju korupcije