Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je u Sarajevu s načelnicima 18 općina, među kojima i s načelnikom Općine Odžak Jakov Ivankovićem, Sporazum o suradnji na provođenju Potprojekta BiH 6 unutar Državnog projekta stambenog zbrinjavanja.
 
U okviru projekta bit će izgrađeno 255 stanova za raseljene osobe i izbjeglice u 18 općina, a projekt se provodi u okviru kapaciteta Regionalnog stambenog programa.

Za ovaj, do sada najveći potprojekt, čiji su troškovi procijenjeni na ukupno 18,22 milijuna eura, uz donaciju iz Fonda Regionalnog stambenog programa u vrijednosti od 14,8 milijuna eura, Bosna i Hercegovina planirala je i vlastito učešće od 3,42 milijuna eura. Općina Odžak ranije je potvrdila svoj interes za sudjelovanjem u ovome projektu, te predložila građevinsko zemljište u Novom  Naselju kao lokaciju za izgradnju stambene zgrade sa 20 stanova, prvenstveno za raseljene obitelji koji se su socijalno ugrožene, odnosno obitelji koje nisu stambeno zbrinute. Posao izgradnje stambene zgrade trebao bi biti završen 2020. godine.