Velikim brojem kulturnih, sportskih, glazbenih i gastronomskih događanja, koji su otpočeli 1. kolovoza, tradicionalna manifestacija Posavsko kolo danas se privodi kraju. Jučer, na sam blagdan Velike Gospe, u odžačkoj župnoj crkvi, u prisutnosti velikog broja vjernika, služena je Sveta misa, a noć prije na platou ispred Crkve održan je koncert duhovne glazbe.

Opširnije:Središnji sadržaj tradicionalne manifestacije Posavsko kolo

 Nakon što je početkom tjedna u sklopu manifestacije Posavsko kolo održana na Trgu ispred zgrade općine   Večer s dijasporom, jučer  je u odžačkom Centru za kulturu održan i Susret s dijasporom. Susretu su pored   načelnika odžačke općine  Jakova Ivankovića, koji je i vodio sastanak, prisustvovali i predsjedatelj Općinskog vijeća Mujo Puzić i  ministar gospodarstva Posavske županije  Darko Kasap.

Opširnije:Održan sastanak s dijasporom

U kino dvorani  u Odžaku sinoć je i službeno otvorena tradicionalna manifestacija Posavsko kolo, koja je započela prošle nedjelje odbojkaškim turnirom u Potočanima, a završava 16-ti ovog mjeseca rok koncertom u Prudu.   Manifestaciju je otvorio Dragan Guberac,  dopredsjednik Općinskog vijeća, koji je ukazao na značaj ove tradicionalne kulturno - sportske manifestacija, koja je godinama prepoznatljiva i izvan granica  posavske regije.

Opširnije:Službeno otvorena tradicionalna manifestacija Posavsko kolo