Jučer je u Maloj vijećnici održana DRUGA sjednica uspostavljenog Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP) općine Odžak. Sjednici je nazočila većina članova Općinskog razvojnog tima (ORT) i članovi Partnerske grupe (PG). Pored nazočnih članova partnerstva iz nevladinog, javnog i gospodarskog sektora, sastanku je nazočila i Mirna Dabić Davidović, ispred organizacije UNDP BiH.

Opširnije:Održana druga sjednica uspostavljenog Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP) općine Odžak

Jučer je  u prostorijama Općine Odžak – Gradska vijećnica (Mala vijećnica) održana javna rasprava - Studije uticaja na okoliš za projekat sanacije postojeće deponije komunalnog otpada “Neteka” općine Odžak i izgradnju pratećih sadržaja prilagođenih regionalnom konceptu odlaganja.

Opširnije:Održana javna rasprava - zatvaranje i sanacija deponije komunalnog otpada „Neteka” u Općini Odžak

Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske zajedno sa UNDP-om, organizira prezentaciju programa za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju poduzeća (Start–up) u okviru projekta LIR za sve zainteresirane fizičke osobe sa područja Županije Posavske.

Prezentacija će se održati 19. travnja 2017. godine (srijeda) u amfiteatru školskog centra fra Martina Nedića u Orašju s početkom u 12:00 sati.

Više informacija na mrežnim stranicama Ministarstva

Predstavnici općine Odžak potpisali su 15.03.( srijeda ) Protokol o suradnji za lokalni razvoj, u okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji financira Evropska unija (EU), a realizira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Potpisivanjem protokola potvrđuje se spremnost  općinskih vlasti da aktivno sudjeluju u daljem poticanju lokalnog rasta, unapređenju životnog standarda i poboljšanju kvalitete usluga koje se nude građanima.

Protokolom se utvrđuju konkretni razvojni ciljevi, koji su podržani kao dio programa pomoći u okvira LIR projekta, a glavni cilj je omogućiti provedbu razvojnih prioriteta, koji su usmjereni ka poboljšanju životnog standarda svih građana koji žive na području općine. Tijekom realizacije ovih aktivnosti, fokus će biti na jačanje suradnje i podrške za unapređenje funkcije lokalnog razvoja i upravljanja financijama, općinske usluge i infrastrukturu, te ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mjesta.

U prostorijama Hotela „ Euro“ u Odžaku, 03.02.2017.godine (petak) održana je prva konstituirajuća sjednica uspostavljanja Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP) općine Odžak.

Pored prisutnih članova partnerstva iz nevladinog, javnog i gospodarskog  sektora, sastanku su bili nazočni i Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović, ispred organizacije UNDP i Meliha Gekić Lerić ispred organizacije Enova d.o.o.

Opširnije:Održana je prva konstituirajuća sjednica uspostavljanja Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP)...