Nabavljena  vatrogasna oprema za DVD Odžak

Nabavljena vatrogasna oprema za DVD Odžak

Općina Odžak provela je javnu nabavku vatrogasne opreme za potrebe odžačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva  u slučajevima gašenja požara. Nakon provedene procedure javne nabavke, općinski načelnik Jakov Ivanković  sklopio je ugovor  s firmom „ Fire Trade“ d.o.o  iz Srebrenika, koju je  zastupala  Dijana Imširović.

More...
Središnji sadržaj tradicionalne manifestacije Posavsko kolo

Središnji sadržaj tradicionalne manifestacije Posavsko kolo

Velikim brojem kulturnih, sportskih, glazbenih i gastronomskih događanja, koji su otpočeli 1. kolovoza, tradicionalna manifestacija Posavsko kolo danas se privodi kraju. Jučer, na sam blagdan Velike Gospe, u odžačkoj župnoj crkvi, u prisutnosti velikog broja vjernika, služena je Sveta misa, a noć prije na platou ispred Crkve održan je koncert duhovne glazbe.

More...
Održan 17.Memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje iz Novog Sela

Održan 17.Memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje iz Novog Sela

Jučerašnjim svečanostima u Novom Selu nastavljene su  aktivnosti obilježavanja Posavskog kola, kulturno - sportske manifestacije koja će kulminirati sutra tradicionalnom smotrom folklora.

More...
Održan sastanak s dijasporom

Održan sastanak s dijasporom

 Nakon što je početkom tjedna u sklopu manifestacije Posavsko kolo održana na Trgu ispred zgrade općine   Večer s dijasporom, jučer  je u odžačkom Centru za kulturu održan i Susret s dijasporom. Susretu su pored   načelnika odžačke općine  Jakova Ivankovića, koji je i vodio sastanak, prisustvovali i predsjedatelj Općinskog vijeća Mujo Puzić i  ministar gospodarstva Posavske županije  Darko Kasap.

More...
Završen prvi Projekat deminiranja za 2017 godinu

Završen prvi Projekat deminiranja za 2017 godinu

Dana 09.08.2017.godine lokalnoj upravi Općine Odžak (Službi civilne zaštite i civilnih poslova općine  ) izvšit će se primopredaja tehnički izviđenog prostora lokacije Novi Grad - Lještrak u površini od 101.054 m2.

More...
Večer s dijasporom

Večer s dijasporom

U sklopu kulturne manifestacije „Posavsko kolo 2017“ 7. 8. održana je "Večer s dijasporom" na Trgu ispred Općine u Odžaku.

More...
Sletom  planinara u Vrbovcu nastavljene aktivnosti u sklopu manifestacije Posavsko kolo

Sletom planinara u Vrbovcu nastavljene aktivnosti u sklopu manifestacije Posavsko kolo

Sletom  planinara u Vrbovcu, Dubičkom feštom u Gornjoj Dubici, Nogometnim turnirom u Donjem Svilaju i Festivalom odbojke na pijesku na gradskom stadionu,  nastavljena je tradicionalna manifestacija Posavsko kolo.

More...
Završen Seminar za trenere i suce odbojke na pijesku i Ljetni festival za mlade

Završen Seminar za trenere i suce odbojke na pijesku i Ljetni festival za mlade

  Jučer je završen Seminar za trenere i suce odbojke na pijesku i Ljetni festival za mlade, dva razvojna projekta koja su u periodu od 3. do 6. 8. u Odžaku okupila preko 200 mladih odbojkaša, odbojkašica, trenera i sudaca odbojke na pijesku iz Bosne i Hercegovine.

More...

U prostorijama Hotela „ Euro“ u Odžaku, 03.02.2017.godine (petak) održana je prva konstituirajuća sjednica uspostavljanja Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP) općine Odžak.

Pored prisutnih članova partnerstva iz nevladinog, javnog i gospodarskog  sektora, sastanku su bili nazočni i Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović, ispred organizacije UNDP i Meliha Gekić Lerić ispred organizacije Enova d.o.o.

Prije početka rasprave nazočne je kratko pozdravio općinski Načelnik Jakov Ivanković, koji je informirao prisutne da je OV Odžak usvojilo dokument „Revidirana strategija integriranog lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020 godina“, te da  je cilj Općine unaprijediti svoju suradnju sa lokalnim privatnim, javnim i nevladinim sektorom. Također, napomenuo je da suradnjom sa UNDP i formaliziranjem Partnerstva, Općina  u mogućnosti da  implementira više projekata i mjera iz Strategije koji su vrlo bitni za budućnost naše Općine. Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović ispred UNDP ukratko su obavijestili prisutne o projektu Lokalni integrirani razvoj (LIR) i dosadašnjim aktivnostima, trenutnim koje se sada provode na uspostavi i formaliziranju (LRP) kao i narednim od kojih je najvažnija pomoć privrednicima i poljoprivrednicima kao zapošljavanje putem Javnih radova, jer projekt traje tri godine.

Poslije pozdravnih riječi prikazana je prezentacija na temu: „Jačanje lokalnih razvojnih partnerstava u općinama i gradovima“ kao i izazovi i koncept lokalnih razvojnih partnerstava (LRP) kao i izlaganje o dokumentima „Izjava o partnerstvu“ i „Poslovnik o radu“ koje je izložila konsultantica iz UNDP-ija Meliha Gekić Lerić.

U svom uvodnom izlaganju je podsjetila sve prisutne na najvažnije dijelove ovih dokumenata koji su uz manje tehničke ispravke i prihvaćeni. Usvojeni dokumenti će biti poslani Predsjedatelju partnerstava na ovjeru i potpis. Ujedno je podsjetila da je općina Odžak već učinila veliki korak, jer je napravila i usvojila dokument „Revidirana strategija“ u čijoj izradi su bili uključeni svi najvažniji akteri. Pokretanje svih aktera  kroz formalizirano Partnerstvo (LRP) u lokalnoj zajednici, ima za cilj poboljšanje poduzetničke klime, implementacije projekata i unaprjeđenje suradnje  općine Odžak sa gospodarskim, javnim i nevladinim sektorom, što bi stvorilo  bolje uvjete života za sve u općini Odžak.

U nastavku sastanka održana je OBUKA/TRENING na temu „Jačanje lokalnih razvojnih partnerstava (LRP) sa osvrtom na općinu Odžak.