Sastanak s predstavnicima Udruge „ Kuća nade“

Sastanak s predstavnicima Udruge „ Kuća nade“

Općinski načelnik Jakov Ivanković u svom uredu zajedno sa suradnicima,  održao je sastanak s predstavnicima Udruge građana, roditelja djece i osoba s posebnim potrebama „ Kuća nade“Odžak, ravnateljicom Centra za socijalni rad Ivkom Božić, ministrom gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Županije Posavske Darkom Kasapom i direktorom Službe za upošljavanje Županije Posavske Lukom Jurićem.

More...
Sastanak s predstavnicima UNDP-a

Sastanak s predstavnicima UNDP-a

Načelnik općine Odžak Jakov Ivanković, održao je radni sastanak s predstavnikom UNDP-a Edisom Arifagićem, sastanku su bili prisutni, načelnica službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak i koordinator na projektima Ana Ćulap.

More...
Održana stručna rasprava o  Prostornom planu općine Odžak

Održana stručna rasprava o Prostornom planu općine Odžak

U  Maloj vijećnici u Odžaku održana stručna rasprava o Nacrtu Prostornog plana općine Odžak za period 2015-2035.

More...
Tehnički prijem stambenih jedinica

Tehnički prijem stambenih jedinica

Predstavnica Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Meliha Krpić, predstavnik MLJPI – monitoring Enver Agić, predstavnik nadzora Fahro Mandara, te općinska komisija za tehnički prijem, Jozo Barukčić, Branimir Radić i Ivan Grgić obavili su tehnički prijem radova izvedenih na 15 stambenih jedinica u okviru Ugovora broj:DPSZ-BiH2-K2F-I-087, koji se financira kroz fond za povratak u općinu Odžak.

More...
Učenici OŠ Vladimira Nazora sudjelovali na Državnoj smotri

Učenici OŠ Vladimira Nazora sudjelovali na Državnoj smotri

  Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak sudjelovali su na Državnoj smotri Udruge „Lijepa naša“ povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koja je ove godine održana u Malinskoj, na otoku Krku u nedjelju, 15.10.2017. god. Osim što su predstavljali svoju školu i općinu, bili su i predstavnici Županije posavske.

More...
Održan sastanak s načelnicima Općine Vukosavlje i Bosanski Šamac

Održan sastanak s načelnicima Općine Vukosavlje i Bosanski Šamac

  Jučer je u svom uredu općinski načelnik Jakov Ivanković primio načelnika općine Vukosavlje  Borislava Rakića i njegovog zamjenika Dejana Jovića, kao i načelnika općine Bosanski Šamac Đorđa Milićevića.

More...
Dani Kruha u dječjem vrtiću „Paola Cerueto“ JU Odžak

Dani Kruha u dječjem vrtiću „Paola Cerueto“ JU Odžak

I  ove godine dječji vrtić je obilježio „Dane kruha“ uz raskoš boja ,mirisa i ukusa zlatne jeseni. Ovih dana su djeca mijesila tijesto, pripremali slasne kolače sa svojim tetama, prikupljali jesenske plodove, darove naših plodnih oranica, naučili kako se priprema kruh.     

More...
Održan sastanak  s predsjednicima Mjesnih zajednica općine Odžak

Održan sastanak s predsjednicima Mjesnih zajednica općine Odžak

U proteklom tjednu je u Maloj vijećnici u Odžaku, općinski načelnik Jakov Ivanković održao sastanak s predsjednicima Mjesnih zajednica općine Odžak. Međuostalim točkama, na dnevnom redu sastanka s predsjednicima Mjesnih zajednica, našao se i prijedlog  "poslovnika o radu savjeta Mjesnih zajednica općine Odžak", koji bi se trebao naći u prijedlogu kao točka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Odžak. Na prethodnom sastanku s predsjednicima Mjesnih zajednica uručen im je…

More...

U prostorijama Hotela „ Euro“ u Odžaku, 03.02.2017.godine (petak) održana je prva konstituirajuća sjednica uspostavljanja Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP) općine Odžak.

Pored prisutnih članova partnerstva iz nevladinog, javnog i gospodarskog  sektora, sastanku su bili nazočni i Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović, ispred organizacije UNDP i Meliha Gekić Lerić ispred organizacije Enova d.o.o.

Prije početka rasprave nazočne je kratko pozdravio općinski Načelnik Jakov Ivanković, koji je informirao prisutne da je OV Odžak usvojilo dokument „Revidirana strategija integriranog lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020 godina“, te da  je cilj Općine unaprijediti svoju suradnju sa lokalnim privatnim, javnim i nevladinim sektorom. Također, napomenuo je da suradnjom sa UNDP i formaliziranjem Partnerstva, Općina  u mogućnosti da  implementira više projekata i mjera iz Strategije koji su vrlo bitni za budućnost naše Općine. Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović ispred UNDP ukratko su obavijestili prisutne o projektu Lokalni integrirani razvoj (LIR) i dosadašnjim aktivnostima, trenutnim koje se sada provode na uspostavi i formaliziranju (LRP) kao i narednim od kojih je najvažnija pomoć privrednicima i poljoprivrednicima kao zapošljavanje putem Javnih radova, jer projekt traje tri godine.

Poslije pozdravnih riječi prikazana je prezentacija na temu: „Jačanje lokalnih razvojnih partnerstava u općinama i gradovima“ kao i izazovi i koncept lokalnih razvojnih partnerstava (LRP) kao i izlaganje o dokumentima „Izjava o partnerstvu“ i „Poslovnik o radu“ koje je izložila konsultantica iz UNDP-ija Meliha Gekić Lerić.

U svom uvodnom izlaganju je podsjetila sve prisutne na najvažnije dijelove ovih dokumenata koji su uz manje tehničke ispravke i prihvaćeni. Usvojeni dokumenti će biti poslani Predsjedatelju partnerstava na ovjeru i potpis. Ujedno je podsjetila da je općina Odžak već učinila veliki korak, jer je napravila i usvojila dokument „Revidirana strategija“ u čijoj izradi su bili uključeni svi najvažniji akteri. Pokretanje svih aktera  kroz formalizirano Partnerstvo (LRP) u lokalnoj zajednici, ima za cilj poboljšanje poduzetničke klime, implementacije projekata i unaprjeđenje suradnje  općine Odžak sa gospodarskim, javnim i nevladinim sektorom, što bi stvorilo  bolje uvjete života za sve u općini Odžak.

U nastavku sastanka održana je OBUKA/TRENING na temu „Jačanje lokalnih razvojnih partnerstava (LRP) sa osvrtom na općinu Odžak.