Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U Centru za edukaciju i rehabilitaciju "Kuća nade" u Odžaku obilježen je  Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Sala "Kuće nade" bila je popunjena do posljednjeg mjesta.

More...
Sv.Nikola u Vrbovcu

Sv.Nikola u Vrbovcu

Učenici PŠ Vrbovac sa svojim učiteljicama i mještanima i ove godine   Sv. Nikolu su dočekali  na doličan način. Radost i veselje kako kod malenih, nije se mogla skriti ni na licima odraslih mještana.

More...
Obilježavanje 26 godina od pada Vukovara

Obilježavanje 26 godina od pada Vukovara

Vukovar danas obilježava 26 godina od pada grada koji je danas simbol stradanja, ali i velikog herojstva. U njemu su živote izgubile tisuće ljudi koji su ga mjesecima branile od agresora. U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara , Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima odao je počast žrtvama Vukovara i našim braniteljima, sinoćnim paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Odžaku.

More...
Održana   javna rasprava u Odžaku - Sustav navodnjava i odvodnje

Održana javna rasprava u Odžaku - Sustav navodnjava i odvodnje

U  zgradi Općine Odžak- sala Mala vijećnice,  održana je javna rasprava o izrađenim idejnim rješenjima Sustava za navodnjavanje i odvodnju u podprojektnom području „Mera“ u Općini Odžak.

More...
Posjeta poduzeću “ Brkić A&A „ Odžak

Posjeta poduzeću “ Brkić A&A „ Odžak

Općinski načelnik Jakov Ivanković i načelnica Općinske službe za gospodarstvo i LER Radinka Dujak nastavili su i ovaj tjedan posjete odžačkim poduzećima, te su ovaj put posjetili poduzeće “ Brkić A&A „ gdje ih je primio vlasnik Suad Brkić.

More...
Obnova Male vijećnice u Odžaku

Obnova Male vijećnice u Odžaku

Općinski načelnik Jakov Ivanković, u Federalnom ministarstvu kulture i sporta u Sarajevu, potpisao je ugovor vrijedan 10.000 KM u svrhu sufinanciranja projekta Rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Male vijećnice u Odžaku. Sredstva će biti iskorištena u V fazi  nastavka radova na vijećnici. Povijesna građevina zgrada općine  Mala vijećnica u Odžaku, nalazi se u samom centru grada Odžaka u neposrednoj blizini Županijskog suda, policijske stanice, sadašnje zgrade općine i drugih administrativnih građevina.…

More...
Sudionici Marša mira „Srebrenica-Odžak -Vukovar 2017“

Sudionici Marša mira „Srebrenica-Odžak -Vukovar 2017“

Sudionici Marša mira "Srebrenica-Odžak -Vukovar 2017-te,“ koji su 7-mi ovog mjeseca krenuli iz Memorijalnog centra Potočari, putem  dugom 340 kilometara, trebali bi u petak, 17-ti ovog mjeseca  stići u Vukovar kako bi idućeg  dana  prisustvovali središnjoj  manifestaciji obilježavanja 26-te godišnjice stradanja građana Vukovara i odali počast žrtvama zločina počinjenih u tom herojskom gradu.  S porukom  „Da se zločini više nikada, nigdje i nikome ne ponove“, Marš mira od Srebrenice do…

More...
Posjeta  poduzeću  "Stolarija Karić d.o.o." Odžak

Posjeta poduzeću "Stolarija Karić d.o.o." Odžak

Općinski načelnik Jakov Ivanković sa suradnicima i predsjedateljem Općinskog vijeća Mujom Puzićem nastavili  su  posjete odžačkim  poduzećima, te su ovaj put posjetili poduzeće "Stolarija Karić d.o.o.", primio ih je vlasnik Ilhan Karić.

More...

U prostorijama Hotela „ Euro“ u Odžaku, 03.02.2017.godine (petak) održana je prva konstituirajuća sjednica uspostavljanja Lokalnog razvojnog partnerstva (LRP) općine Odžak.

Pored prisutnih članova partnerstva iz nevladinog, javnog i gospodarskog  sektora, sastanku su bili nazočni i Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović, ispred organizacije UNDP i Meliha Gekić Lerić ispred organizacije Enova d.o.o.

Prije početka rasprave nazočne je kratko pozdravio općinski Načelnik Jakov Ivanković, koji je informirao prisutne da je OV Odžak usvojilo dokument „Revidirana strategija integriranog lokalnog razvoja općine Odžak 2016-2020 godina“, te da  je cilj Općine unaprijediti svoju suradnju sa lokalnim privatnim, javnim i nevladinim sektorom. Također, napomenuo je da suradnjom sa UNDP i formaliziranjem Partnerstva, Općina  u mogućnosti da  implementira više projekata i mjera iz Strategije koji su vrlo bitni za budućnost naše Općine. Mirna Dabić Davidović i Jasmin Adilović ispred UNDP ukratko su obavijestili prisutne o projektu Lokalni integrirani razvoj (LIR) i dosadašnjim aktivnostima, trenutnim koje se sada provode na uspostavi i formaliziranju (LRP) kao i narednim od kojih je najvažnija pomoć privrednicima i poljoprivrednicima kao zapošljavanje putem Javnih radova, jer projekt traje tri godine.

Poslije pozdravnih riječi prikazana je prezentacija na temu: „Jačanje lokalnih razvojnih partnerstava u općinama i gradovima“ kao i izazovi i koncept lokalnih razvojnih partnerstava (LRP) kao i izlaganje o dokumentima „Izjava o partnerstvu“ i „Poslovnik o radu“ koje je izložila konsultantica iz UNDP-ija Meliha Gekić Lerić.

U svom uvodnom izlaganju je podsjetila sve prisutne na najvažnije dijelove ovih dokumenata koji su uz manje tehničke ispravke i prihvaćeni. Usvojeni dokumenti će biti poslani Predsjedatelju partnerstava na ovjeru i potpis. Ujedno je podsjetila da je općina Odžak već učinila veliki korak, jer je napravila i usvojila dokument „Revidirana strategija“ u čijoj izradi su bili uključeni svi najvažniji akteri. Pokretanje svih aktera  kroz formalizirano Partnerstvo (LRP) u lokalnoj zajednici, ima za cilj poboljšanje poduzetničke klime, implementacije projekata i unaprjeđenje suradnje  općine Odžak sa gospodarskim, javnim i nevladinim sektorom, što bi stvorilo  bolje uvjete života za sve u općini Odžak.

U nastavku sastanka održana je OBUKA/TRENING na temu „Jačanje lokalnih razvojnih partnerstava (LRP) sa osvrtom na općinu Odžak.