Obilježena sedamdeseta obljetnica mučeničke smrti bogoslova Jure Radmana

Obilježena sedamdeseta obljetnica mučeničke smrti bogoslova Jure Radmana

Sedamdeseta obljetnica mučeničke smrti bogoslova Jure Radmana, nevino osuđenog bivšeg franjevačkog novaka, koji je izašao iz novicijata kako bi pomogao majci oko sitne djece, jer su mu otac i mlađi brat bili poginuli a obitelj je imala desetero djece, a deset mjeseci iza toga već je bio osuđen na smrt kao terorist koji ruši državni poredak, obilježena je u njegovoj rodnoj župi Imena Marijina u Gornjem Svilaju u Bosanskoj Posavini.

More...
Mimohod u znak sjećanja na žrtve Srebrenice

Mimohod u znak sjećanja na žrtve Srebrenice

Tihim mimohodom ulicama Odžaka danas je obilježena 22. godišnjica genocida u Srebrenici. U mimohodu su, pored brojnih građana, sudjelovali i općinski načelnik Jakov Ivanković i Fahrudin ef. Mujanović, odžački imam. Sudionici mimohoda nakratko su se zaustavili kod spomen-obilježja poginulim braniteljima, gdje su se prisjetili svih poginulih i nestalih iz prošlog rata.

More...
Vlada Županije Posavske objavila Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava neprofitnim organizacijama i udrugama

Vlada Županije Posavske objavila Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava neprofitnim organizacijama i udrugama

  Vlada Županije Posavske objavila je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2017. godinu neprofitnim organizacijama i udrugama građana. Tekst Javnog poziva i prijavni obrazac možete preuzeti na mrežnim stranicama Vlade www.zupanijaposavska.ba

More...
Održana prezentacija Kompanije “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša

Održana prezentacija Kompanije “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša

U sali gradske vijećnice održana je prezentacija Kompanije “Regeneracija d.o.o.” Velika Kladuša, gdje je predstavljena djelatnost proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema, kao i djelatnost na odvodnji puteva i mostova.

More...
Nastavak radova na projektu  Vodoopskrbe naselja Vrbovac – Jošava

Nastavak radova na projektu Vodoopskrbe naselja Vrbovac – Jošava

  U sklopu LIR projekta jučer ( 29.06.) održan je sastanak o nastavku implementacije projekta  Vodoopskrbe naselja Vrbovac – Jošava, a vezano za uvođenje Izvođača u posao. Sastanku su nazočili predstavnici UNDP-a Selma Kemalović –Alić , Mirna Dabić Davidović, predstavnik izvođača Roading d.o.o. Gračanica, predstavnik nadzora Zavod za vodoprivredu d.o.o. Bijeljina, predstavnici Općine Ana Ćulap, Jozo Barukčić, Ivo Grgić.

More...

Danas (12.04.2017) je hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio općinu Odžak, tijekom svog posjeta obišao je buduće gradilište spomen parka u Posavskoj Mahali koji se nalazi u središtu sela i porazgovarao s okupljenim mještanima i dužnosnicima općine Odžak i Županije Posavske.

Nakon toga je obišao mjesnu crkvu Srca Marijina i posjetio župnika Vlč. Pavu Brajinovića. Predsjednik Čović se upoznao s prilikama u Posavskoj Mahali i potvrdio svoj ponovni dolazak za Dane sjećanja, točnije 25.svibnja ove godine.

Također je u sklopu svog posjeta obišao gradilište vodoopskrbnog sustava naselja Vrbovac – Jošava,gdje ga je načelnik Općine Jakov Ivanković upoznao o aktivnostima koje se provode na tom Projektu.